Съобщаваме Ви, че колекцията „Манастирите на България“, създадена от Монетен двор на Българската народна банка, беше официално представена на Негово Високо Преосвещенство западно и средноевропейски митрополит Антоний и получи най-високо одобрение и благословение.

Тя включва седем възпоменателни медала с изображения на едни от най-красивите и популярни манастири в България, които са били центрове на православната духовност и славянска писменост и култура, съхраняващи националните ценности в трудни за държавата времена.

Колекцията е чудесен представителен подарък, с който да се популяризира българската история, православна вяра и духовност, както и българските манастири, които са уникални с богатата си архитектура и с чудотворните икони в тях.

Предлага се в два варианта – от сребро 999,9 с цена 930 лв и от мед 999,9 с цена 560 лв. Изключително лимитиран тираж от 1000 броя и подарък за всяка колекция луксозна дървена кутия и сертификат с уникален номер. Продават се и по единично в красива картонена опаковка – от сребро с цена 133 лв и от мед с цена 79 лв.